![]() Sandslash Każdy kto go posiada dostaje: 5x GreatBall 1x TM 38 1000$ |
Zostanie wybrany w następnym tygodniu. |
![]() Sneasel Każdy kto go posiada dostaje: 1x MasterBall 5x UltraBall 1x Dowolne TM 5000$ |
- Riolu dziś nauczymy się Kontry! - Wyjąłem pokedex i pokazałem pokemonowi atak.
- Musisz się skupić, gdyż ten atak jest potężny, odbija atak wroga z podwójną siłą. Skup w sobie trochę energii, tak jakbyś chciał odbić atak przeciwnika swoją mocą.
Na początek pokemon nie wiedział zbytnio o co chodzi, następnie zaczął się rozkręcać. W końcu rzuciłem w niego kamień, odleciał w moją stronę dwa razy szybciej, dostałem w rękę co było bardzo bolesne.
- Brawo Riolu, nauczyłeś się Kontry!
- Tak, tak.. zapewne spodobało Ci się jak oberwałem co? No cóż.. powtórzymy to. Zbierz w sobie energię i spróbuj nią odbić atak przeciwnika, tak aby odleciał w niego z dwa razy większą prędkością. - Podniosłem kamień z ziemi i ponownie rzuciłem w Riolu, niestety lekko oberwał. Podbiegłem do niego żeby obejrzeć czy coś mu się stało, ale trzymał się dobrze. Jeszcze jedna próba, ponownie rzuciłem kamień tym razem znowu oberwałem dwa razy mocniej, ale w brzuch.
- Mam nadzieję, że tyle treningu Ci wystarczy.
- Riolu dzisiaj nauczymy się ataku Moc Dłoni, wyjąłem pokedex z kieszeni i pokazałem Riolu jak wykonuje to Jego większa forma. -
- Tak musi wyglądać Twój atak. Skup się, zbierz trochę energii w ręce i później ją wystrzel. Nie opowiem Ci dokładnie jak masz to zrobić, bo nie jestem pokemonem i nie znam tego uczucia. Ale wierzę w Ciebie, spróbuj mnie sparaliżować.
Po kilku próbach Riolu nie udawało się, cały czas tylko atakował raniąc mnie, ale paraliż nie skutkował. Po chwili przerwy Riolu spróbował jeszcze raz, w końcu mu się udało. Zostałem sparaliżowany.
- Brawo mały, ale trzeba Ci znaleźć kogoś do ćwiczeń, bo ja już dość się nacierpiałem.