![]() Sandslash Każdy kto go posiada dostaje: 5x GreatBall 1x TM 38 1000$ |
Zostanie wybrany w następnym tygodniu. |
![]() Sneasel Każdy kto go posiada dostaje: 1x MasterBall 5x UltraBall 1x Dowolne TM 5000$ |
Na swoją przygodę wyruszyłeś nocą, postanowiłeś iść w stronę regionu Sinnoh i połapać pokemony z tamtych okolic. Było naprawdę ciemno, a księżyc oświecał ziemię swoim blaskiem, nagle usłyszałeś dziwne dźwięki dochodzące z drzewa. Nagle spadła z niego poturbowana Starly, chyba była nieprzytomna, wyjąłeś pokemona z pokeballa, aby pomógł Ci w opatrzeniu jej.
Nic nie widzisz, na oczach Starly pojawiły się spiralki, które oznaczają iż pokemon jest nieprzytomny.
Nagle z drzewa zeskoczył Shinx i zaatakował Twojego Riolu uderzeniem, ten niestety się przewrócił. Widocznie pokemon, który najprawdopodobniej poturbował Starly nie ma chęci na rozmowy i chyba nie pozwoli na to, abyście ją zabrali.
Riolu wstawaj. Starly trzymaj się. Mówię do shinxa:
Czy to ty poturbowałeś tą Starly? Powiedz mi dlaczego. O i co ci zrobił mój pokemon?- mówię podchodząc do pokemona. Powinieneś ją przeprosić za to .
Odchodzę od pokemona i patrzę czy mały szpak oddycha...
Snix zaczął kiwać głową, jakby chciał się przyznać, że to on. Starly oddycha, lecz jest tylko nieprzytomna, Riolu jest lekko zdezorientowany, a Ty zajęty pilnowaniem małego ptaka. Snix wykorzystuje tą sytuację, aby znowu zaatakować uderzeniem Riolu, tylko tym razem atakuje mocniej, Riolu przewraca się na ziemię, a Snix wskakuje na drzewo, lecz wydaje mi się że on nie odpuścił.
R - 90%
O nie przesadziłeś. Mówię do Shinxa:
Co ty robisz? Czy ja ci coś zrobiłem? Zacząłeś i pożałujesz! Riolu 2x szybki atak w Shinxa i uniki!
W pewnej chwili mówię do siebie:
A może by wykorzystać sytuacje i złapać starly? Po chwili zastanowienia dotknąłem starly lekko pokeballem ...
Normalnie zapewne by się nie złapała, lecz to iż jest nieprzytomna pomaga w sytuacji i pokeball z Starly trafia do Twojej ręki. Shinx unika ataków Riolu i próbuje zaatakować uderzeniem, lecz nie może trafić w pewnym momencie dostaje Szybkim Atakiem.
R - 90%
S - 90%
Mówię:
Hurra Starly nie umarłaś! . Powiedz mi jedno. Czy to ten Shinx cię tak skrzywdził? Jak tak
to daj mu nauczkę. Riolu co ty na to aby jej pomóc? Atakuj 2x szybkim atakiem w Shinxa i rób uniki!
Użyj całej siły!
Riolu zdziwił się lekko, że mówisz do PokeBalla, przez co zdezorientował się chwilowo i nagle dostał uderzeniem. Ale to go nie powstrzymało, podniósł się i zaatakował szybkim atakiem, niestety Shinx uniknął go i ponownie oddał uderzeniem. Nagle z drzewa zeskoczył Monferno, który zaatakował Shinxa żarem i walką wręcz, shinx padł na ziemie.
S - 0%
R - 75%
Monferno podszedł do Shinxa i zabrał mu Fire Stone, już chyba wiadomo z jakiego powodu go ścigał, nagle zaczął świecić z i kurzu dymu wyszedł Infernape, który wskoczył na drzewo i pobiegł przed siebie. Powoli na niebo wschodzi słońce i nastaje nowy piękny i słoneczny dzień.
Starly K
Ataki: Uderzenie, Warkot
Mówię:
-Starly wybieram cię! Jesteś przytomna. Poznaj mojego Riolu. W pewnej chwili wyjąłem pokeballa z kieszeni i rzuciłem nim w Shinxa. Sprawdzam jego ataki pokedexem.- jeżeli się złapał biąrę ten pokeball.
Następnie mówię do Riolu:
Chodźcie idziemy poszukać jakiś pokemonów.
(A tak na marginesie Monferno nie ewoluuje porzez Kamień ognia)
Starly po wybraniu była wciąż nieprzytomna, trzeba iść z nią do PokeCentrum. Rzuciłeś Balla w Shinxa, on natomiast chylił się na lewo, prawo, lewo niestety ale pokemon się nie złapał.
(Wiem, ale trochę urozmaiciłem )
Zauważasz ogromne miasto, tam na pewno będzie pokecentrum. Poza tym znowu zachodzi księżyc, pasowało by się przespać i przeczekać do ranka, oraz zostawić na noc pokemony. Akurat dotarłeś do PC kiedy księżyc wzniósł się na górę i puszczał swoje ciemne promienie na ziemię.